High Power Laser

High Power Laserbehandling
 
High Power laserbehandling minsker smerter og inflammasjon av skadet vev (sener, knokler, muskler og leddbånd).
Laseren fremskynder kroppens egen helingsprosess ved en økt blodsirkulasjon, økt metabolisme, forbedrede lokale ernæringsforhold og bedre kommunikasjon mellom cellene, forbedret bevegelighet i vevet rundt muskler og sener – skadet vev regenererer og heler raskere.
Motsatt av de første Low Level Lasere, som bare jobber overfladisk (max. et par cm i dybden), har High Power laseren muligheten å behandle mye mere effektivt og komme ned dypere i vevet, på grunn av sin konsentrerte yteevne (opp mot 15W). Det betyr, att du raskere vil kjenne en lindring og minske behandlingstiden.
Behandlingen har en dokumentert effekt på å minske smertene og bedre bevegeligheten. Dette gjør det mulig med en mye mere effektiv genoptrening av skader.
 
Hva kan High Power Laser brukes på?
Laseren brukes ved patologiske forandringer av muskler, sener, slimposer og leddbånd. Det skeletale område behandles systematisk , og etter bare et par behandlinger vil de fleste kjenne en vesentlig forbedring.
 
Hvordan er et behandlingsforløp?
Behandlingen tar bare mellom 5-10 minutter, for en enkelt behandling. Oftest trenger man mellom 2-3 ukentlige behandlinger, i et forløp på mellom 2-4 uker.
En ny skade vil som oftest kreve mellom 4-6 behandlinger, en eldre skade vil som oftest kreve mellom 6-12 behandlinger.
 
 
 
 
 
 
 
Med Vennlig Hilsen
Kasper Sass Kierkegaard
DSSF Idrettsfysioterapeut